Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szabadesés

Főoldal » Középiskola » Fizika
2337
Egy test v0= 0 m/s sebességgel szabadon esik. Egy ideig esik, eléri a v1= 20 m/s sebességet, majd a v2= 40 m/s sebességet. A.) Milyen magasról esett a test? B.) v1 és v2 között hány métert esett?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
B,
Mivel szabadesás közben 10 m/s-al nő a sebessége, v1 és v2 között 2 másodperc telik el.
Így számolva:
megtett út = kezdősebesség * t +1/2 * g * t^2
t=2 sec
g=10m/s (gravitációs állandó)
így 20*2 + 5*2^2 = 40 + 20 = 60 métert tett meg a v1 és v2 között.

A,
és hol állt meg? v2-nél?
0

Még v2 után még szabadon esett míg leért a földre.
0