Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2553
Jancsi 3 óra alatt, Kati 6 óra alatt takarítja ki a lakást Mennyi idő alatt végeznek a munkával ha együtt dolgoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
8.o
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
jani 3 óra alatt takarít ki 1 lakást

1 óra alatt `1/3` lakást takarít ki.

Kati 6 óra alatt takarít ki 1 lakást

1 óra alatt Kati `1/6` lakást takarít ki.

Ketten együtt 1 óra alatt `1/3` + `1/6` lakást takarítanak ki.

`1/3` + `1/6` = `2/6` + `1/6` = `3/6` = `1/2`

Ketten együtt egy óra alatt fél lakást takarítanak ki. Akkor egy egész lakást 2 óra alatt takarítanak ki.
0