Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen a matek háziban 7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
444
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög szögeinek összege 180°.

5x+6x+7x= 18x=180°

x=10

A háromszög szögei: 50°, 60°, 70°.

Szerkesztés:

A leghosszabb oldallal szemben lesz a legnagyobb szög. Felveszed a 3,5 cm-es szakaszt, az egyik végére egy 60°-os szöget, a másik végére egy 50°-os szöget. Meghosszabbítod a két félegyenest és kész a háromszög.
0