Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik a nagyobb:

Főoldal » Középiskola » Matematika
1763
Melyik a nagyobb: A= sin 7π/2 vagy B= log₂ 1/4 ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tudjuk, hogy a sin(x) függvény 2π szerint periodikus, ezért 7π/2-ből levonhatunk 2π-t: 3π/2 lesz belőle, ez már 0 és 2π közé esik, tehát meg tudjuk határozni a szinuszértékét, amit egyszerűbb úgy, ha átírjuk szögre: 3*π/2=3*180°/2=270°, erről azért illik tudni, hogy szinuszértéke -1.

A másodiknál átírjuk az 1/4-et 2 hatványaként: 1/4=2-2, tehát a logaritmus értéke -2.

Mivel -1>-2, ezért A>B.
1