Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 2 feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
442
Csatoltam egy képet (2 feladattal) amit nem tudok megcsinálni...
Ezekben tudnátok segíteni hogy levezetitek a megoldásig?
Nagyon hálás lennék
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
260.

12 és 75 legkisebb közös többszörösét keressük.

12 = 2*2*3

75 = 3*5*5

[12;75] = 2*2*3*5*5 = 300

300 méterenként ismétlődik a találkozás.

261.

Ugyanez, csak 12 és 20 percenként

12 = 2*2*3

20 = 2*2*5

[12;20] = 2*2*3*5 = 60

60 percenként találkoznak, tehát legközelebb 9:20-kor.
1