Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
458
Mennyi a végeredménye a következő két számításnak?
a) sin45°. cos45°. sin60°. cos60°=
b) sin135°.cos225°.sin300°.cos120°=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) sin45°. cos45°. sin60°. cos60°= `(root()(2)/2)*(root()(2)/2)*(root()(3)/2)*(1/2)` = `2*root()(3)/16` = `root()(3)/8`

b, sin135°.cos225°.sin300°.cos120°=`(root()(2)/2)*-(root()(2)/2)*(-root()(3)/2)*(-1/2)` = -`root()(3)/8`
0