Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, lenne nagyon sürgős

Főoldal » Középiskola » Fizika
2895
Debrecenből az autópályán Budapest felé indul egy motor állandó 120 km/h sebbeségel.
Negyedórával korábban ogyanonnan egy személygépkocsi már elindult egyenletes 100 km/h sebességgel. Mikor és hol éri utol a motor az autót?

Sürgős lenne nagyon holnap ebből írunk, aki segít annak örök hála
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, Debrecen
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A motor megtett x óra alatt 120·x km-t

Az autó megtett x+0.25 óra alatt 100·(x+0.25) km-t

120x = 100·(x+0,25)

x= 1,25

A motor indulása után 1,25 óra múlva éri utol (1 óra 15 perc).

s = v·t = 120·1,25 = 150 km

150 km múlva éri utol.
4