Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektorok

Főoldal » Középiskola » Matematika
3450
Fejezze ki az i és a j vektorok segítségével a c = 2a – b vektort, ha a = 3i – 2j és
b = –i + 5j !
Hogyan kezdjen neki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az a és b helyére csak beírod a megadottakat:

c=2*(3i-2j)-(-i+5j), majd kibontod a zárójeleket és összevonsz:

=6i-4j+i-5j=7i-9j, tehát c=7i-9j.
1