Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás.

Főoldal » Középiskola » Matematika
530
Egy tv-s vetélkedő műsorban nézőtéren 60 játékosjelölt közül 12en vannak egy baráti társaságban. 60ból sorsolással kiválasztanak 5 embert, mennyi az esélye hogy
a: pontosan ketten
b:legalább ketten
benne lesznek az 5ben a 12 fős társaságból
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, Valószínűség
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha pontosan ketten kell lenni, akkor kedvező/összes, ami
Kedvező: 12 alatt a 2
Összes: 60 alatt az 5
66/5461512 =1.2·10-⁵ =0.000012 =0.0012% esély
Hogy legalább kettő, ahhoz számoljuk ki mennyi az összes kedvező:
12alatt a 2+12 alatt a 3+12 alatt a 4+12 alatt az 5
Összes: ugyanaz mint az előbb
(792+495+220+66)/5461512 = 2.88·10-⁴ =
0.0288%
0