Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladadt

Főoldal » Középiskola » Matematika
1945
Egy téglatest éleinek aránya 8,9,12,destátlója 187cm mekkora a felszíne és a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=8x

b=9x

c=12x

áltló = `root()(a^2+b^2+c^2)` = `root()((8x)^2+(9x)^2+(12x)^2)` = `root()(64x^2+81x^2+144x^2)` = `root()(289x^2)` = 17x = 187 cm

x= 11 cm

Felszín:

A = `2*a*b`+ `2*b*c` + `2*a*c` = `2*(8x*9x+9x*12x+8x*12x)` = `2*(72+108+96)*x^2` = 66792 `cm^2` = 667,92 `dm^2` = 6,68 `m^2`

V= `a*b*c` = `8x*9x*12x` = `864x^3` = 1149984 `cm^3` = 1149.984 `dm^3` = 1,15 `m^3`
0