Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
471
Segítsetek a képen látható 4-es feladatban légyszíves.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`N_p=300`
`N_(sz)=20`
`U_(sz)="3,5"\ V`
`I_(sz)="0,2"\ A`
A primer feszültség legyen `U_p`, az áramerősség pedig `I_p`.

Utána már csak azokat az egyszerű képleteket kell használni, amiket muszáj most bemagolnod:
`U_p/U_(sz)=N_p/N_(sz)`
`I_p/I_(sz)=N_(sz)/N_p quad quad quad quad` --- vigyázz, ez fordítva van, mint a feszültségnél!

A teljesítményt meg gondolom tudod, az már régi anyag: `P=U·I`
0