Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
497
A 3 feladat kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
-13/11; a levezetsrol kepet nem tudok kuldeni mert tobb lenne mint 5 megabite
Módosítva: 6 éve
0

`(a^(-2)+b^(-1))/(a^(-2)-b^(-1))=(2^(-2)+(1/3)^(-1))/(2^(-2)-(1/3)^(-1))=`
A negatív hatvány reciprokot jelent:
`=((1/2)^2+3^1)/((1/2)^2-3^1)=(1/2^2+3)/(1/2^2-3)=(1/4+3)/(1/4-3)=`
Szorozzuk be a számlálót és a nevezőt is 4-gyel. Ezzel nem változik a kifejezés értéke:
`=(1+3*4)/(1-3*4)=13/(-11)=-13/11`
0