Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
537
∼A) Egy kocka felszíne 73.5 cm² mekkorák a kocka élei?
B) Egy kör területe T∼30.2cm² mekkora a sugara
C) egy egyenes körhenger magassága 4 cm, térfogata V∼ 201 cm³. Mekkora az alapkörének a sugara? Mekkora a felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A = `6*a^2` = 73.5 `cm^2`

a= `root()(A/6)` = 3.5 cm

B, T= `r^2*pi` = 30.2 cm

r= `root()(T/pi)` = 3,1 cm

C,

m= 4cm

V= 201 `cm^3`

V= `r^2*pi*m`

r= `root()(V/(m*pi))` = 4 cm

A= `(2*r^2*pi)` + `(2*r*pi*m)` = `(2*4^2*3.14)` + `(2*4*3.14*4)` = 200.96 `cm^2`
0