Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help me

Főoldal » Általános iskola » Matematika
585
Egy befektető 2200 db részvényből részvény csomagot állít össze. A részvények 45%-a a távközlési, 33%-a olajipari, fennmaradó rész pénzintézeti részvényekből áll.
A tőzsdei árfolyamok :Olajipari:23.5euró, távközlési:4.6 euró, pénzintézeti :66.7 euró
A) Hány pénzintézeti részvény van a csomagban?
B) a csomag értékének hány %-a az olajipari részvények értéke?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Olajipari**
0

2200 a 100 %

távközlési a 45%, ami `45/100*2200` = 990 darab

olajipari 33 %, ami `33/100*2200` = 726 darab

A többi (2200-990-726=)484 darab a pénzintézeti.

A távközlési értéke: 990*4,6=4554 euró

Az olajipari értéke: 726*23,5= 17061 euró

A pénzintézeti értéke: 484*66,7= 32282,8 euró

Az összérték: 4554+17061+32282,8= 53897,8 euró

Az olajipari %-os értéke:

`17061/53897.8*100` = 31,65 %
0