Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsen valaki! :(

Főoldal » Általános iskola » Matematika
563
A) Egy négyzetes hasáb magassága 7.5 cm, térfogata 43.2 cm₃. Mekkora az alapéle, illetve a felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
V = `a^2*m` = `a^2*7.5` = 43.2

a= 2.4 cm

A= `2*a^2` + `4*a*m` = `2*2.4^2` + `4*2.4*7.5` = 11,52 + 72 = 83,52 `cm^2`
0