Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszíves

Főoldal » Középiskola » Fizika
414
Egy 298653 Pa nyomású, 5,48 m³ térfogatú gáz hőmérséklete 25°C. Mennyi a gáz mólszáma?

(Elfogadott mértékegység: mol)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
pV=nRT

n= `(pV)/(RT)` = `(298653*5.48)/(8.314*298)`= 661 mol
0