Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Középiskola » Fizika
366
Egy 6,2 MOL anyagmennyisegű ideális gáz hőmérséklete 182 Kelvin, térfogata 1,69 köbméter.
Mekkora a gáz nyomása?
Az eredmény Pa kell.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
pV=nRT

p= `(nRT)/V` = `(6.2*8.314*182)/1.69` = 5551 Pa
0