Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsd ki annak a rugónak a megnyúlását, melynek rugalmassági állandója 500N/m és 100 N nagyságú erő hat rá

Főoldal » Általános iskola » Fizika
571
Számítsd ki annak a rugónak a megnyúlását, melynek rugalmassági állandója 500N/m és 100 N nagyságú erő hat rá!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Newton, Rugó, rugalmasság, nyúlás, nyúl
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
D=Fr/l
Behelyettesítve

500N/m=100N/x m
100 N /500 N/m=x m
x=1/5m =2/10m =0,2m
0