Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kölcsönhatás feladatlap valaki segít?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
519
https://ibb.co/gv72BrX
Amit nem értek: II.: 1., 3., 4.; III.: felső kettes, 3.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Newton, kölcsönhatás, erő, gravitáció, Rugó, kilogramm, súly, dinamométer
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
3.a)
`D*x\ =\ m*g\ \ \ \ ⇒D\ =\ (m*g)/x\ =(ρ*V*g)/x\ =\ (8*10^2 (kg)/m^3*(8*10^-2\ m)^3*10\ m/s^2)/(8*10^-2\ m)=512 N/m`
3.b)
`D*x'\ =\ F_s\ \ \ \ ⇒F_s/(m*g)\ =\ (D*x')/(m*g)=(D*x')/(D*x)=(x')/x=0.25`
0