Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ha (X+1)/X = X, akkor X=?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
441
Melyik az az X szám, amihez ha hozzá adunk 1 -et és elosztjuk az X számmal, megkapjuk az X-et?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
arány
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`(x+1)/x=x\ \ \ \ \ x≠0`
Beszorzva x-szel
`x^2=x+1`
https://www.wolframalpha.com/input/?i=x%5E2%3Dx%2B1
1