Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, Szabadesés

Főoldal » Középiskola » Fizika
448
Valaki tudna segíteni?
Az 1.44-es feladatról lenne szó.
A válaszokat előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A 30 m-es szakasz útjának számítása (`v_0` kezdősebessége van)
`s\ =\ v_0*t\ +\ g/2*t^2`
számokkal
`30\ m\ =\ v_0*2\ s+(10\ m/s^2)/2*(2\ s)^2`
`v_0\ =5\ m/s`

És hogy honnan indult...
`v_0\ =\ g*t\ \ \ \ \ \ ⇒\ t\ =\ v_0/g\ =\ (5 m/s)/(10\ m/s^2)\ =\ 0,5\ s`
s a magasság
`s\ =\ g/2*t^2\ =\ (10\ m/s^2)/2*(0,5\ s)^2\ =5*0,25\ m=1,25\ m`
a) A megfigyeléssel együtt a teljes magasság: `color(red)(31.25\ m)`
b) A test sebessége a megfigyelés kezdetén: `color(red)(5\ m/s)`
1