Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan számoljam ki a protont és a neutront?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
2378
Nem értem, hogyan kell kiszámolni. Tudom mi a rendszám, és a tömegszám. Csak ezt nem.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Rendszám = protonok száma

Ha atomról van szó,akkor protonszám = elektronszám

protonszám+neutronszám = tömegszám

Pl. 1735Cl.

A klóratomban van 17 proton, mivel atom, ugyanennyi elektron.

neutronok száma= tömegszám-protonszám = 35-17=18
0