Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektrosztatika

Főoldal » Középiskola » Fizika
963
Mekkora és milyen irányú a térerősség az egymástól 15 cm távolságban rögzített Q1= - 3x10-⁸C és Q2=-3x10-⁸C nagyságú töltéspárt összekötő egyenesen a Q2 töltéstől 7,5 cm távolságban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A két töltés között 7,5 cm-nél lévő pontban 0 a térerősség (A két töltés által keltett térerősség kioltja egymást)
A `Q_2` túloldalán lévő térerősség
`E\ =\ E_1+\ E_2\ =\ k*(Q_1)/r_1^2+\ k*(Q_2)/r_2^2`
és a töltések felé mutat
`r_1=22,5\ cm,\ \ \ \ \ r_2=7,5\ cm\ \ \ \ \ k=9*10^9 (N*m^2)/C^2`
A számolás már a Te dolgod...
0