Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vki segitsen kerem

Főoldal » Középiskola » Fizika
391
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A 300 fölötti lövések tartoznak az egyik, az alattiak pedig a másik lövés sorozathoz.
Az első sorozat átlaga: 225 m
A másodiké: 321,5 m
c)
`h=g/2*t^2\ \ \ \ \ ⇒t=sqrt((2*h)/g)=sqrt((2*1\ m)/(9,81\ m/s^2))∼0,45\ s`
Ennyi idő alatt esik le a lövedék
És ez alatt az idő alatt 225 m-t tett meg, így a sebessége
`v=s/t=(225\ m)/(0,45)=498.31 m/s`
d) `t=(321,5\ m)/(498,31\ m/s)=0.6451807108\ s`
`h=g/2*t^2=(9.81\ m/s^2)/2*(0.6451807108\ s)^2∼2\ m`
Módosítva: 6 éve
0