Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
495
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
2.

a.

`x/121` = 21

x= `121*21` = 2541

b,

`21528/x`=312

x=`21528/312` = 69


3.

Legyen az egyik szám x, a másik (742-x).

Ekkor

`x/13` = 742-x (*13)

x=`742*13`-13x (+13x)

14x = `742*13` = 9646 (:14)

x=689

A két szám tehát 689 és (742-689=)53.
0

2/a x/121=21 x=121*21=2541
2/b 21528/x=312 => 21528=312x => x=69

3, 13x+x=742 x=53, 13x=689
0