Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Írjuk fel a megadott függvények x0 = 0 körüli hatványsorát!

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
519
Írjuk fel a megadott függvények x0 = 0 körüli hatványsorát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Érdemes fejből tudni, hogy `1/(1-x)=sum_{n=0}^{oo}x^n`. (Ez nem más, mint a végtelen mértani sor összegképlete.) Innen `x rightarrow -x^2` helyettesítéssel adódik, hogy `1/(1+x^2)``=``sum_{n=0}^{oo}(-x^2)^n``=``sum_{n=0}^{oo}(-1)^nx^(2n)`.
0