Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

2.rjuk fel a megadott sorok első néhány tagját, majd állapítsuk meg az összegüket

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
406
Írjuk fel a megadott sorok első néhány tagját, majd állapítsuk meg az összegüket
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`sum_{n=0}^{oo} (2^(3n)+6^n)/(7^n)``=``sum_{n=0}^{oo} ((2^(3n))/(7^n)+(6^n)/(7^n))``=``sum_{n=0}^{oo} ((8/7)^n+(6/7)^n)``=``oo`

Két mértani sor összegére bontható ez is, ugyanúgy, mint ez: https://ehazi.hu/q/25837. Viszont itt az egyik kvóciens (8/7) nagyobb 1-nél, tehát a sor divergens.
Módosítva: 6 éve
0