Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 11-es feladatban kérnék segítseget

Főoldal » Középiskola » Fizika
416
11-es feladatban kérnék segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Newton III. törvénye értelmében az `m_1` test hat az `m_2`-re és viszont...
A két erő egyenlő nagyságú, ellentétes irányú.
Tehát az `m_1` testre hat az F erő és az `m_2` pedig K erővel
A K az F-el ellentétesen hat, így
`m_1` mozgásegyenlet:
`F\ -\ K\ =\ m_1*a`
Az `m_2` mozgásegyenlete (csak a K erő hat rá)
`K\ =\ m_2*a`
A két egyenletből
`a\ =\ F/(m_1+m_2)\ =\ (0,5\ N)/(0,1\ kg+0,15\ kg)=2\ m/s^2`
b)
`K\ =\ m_2*a\ =\ 0,15\ kg*2\ m/s^2\ =\ 0,3\ N`
c) ott a válasz
A második esetben a K'
`K'\ =\ m_1*a\ =\ 0,1\ kg*2\ m/s^2\ =0,2\ m/s^2`

0