Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika,sűrgős!

Főoldal » Középiskola » Fizika
606
Ha a vektor = 3 e
b vektor= 4 e
Menyi a vektor + b vektor a vektor- b vektor
Es a vektor ×b vektor
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha `bba = 3bbe` és `bb b=4bbe`, akkor szerinted `3bbe + 4bbe` az hány `bbe`?
És `3bbe - 4bbe`?

A szorzathoz két dolgot kellene tudni: mi a × és mi az e:
- Mit értesz a × jel alatt? `a×b` (kereszt) ugyanis a vektoriális szorzat jele, de szerintem olyat nem tanultatok. Valószínű skalárszorzatot tanultatok, aminek `a·b` a jele.
- Egyébként ha mégis vektoriális szorzat, akkor `3bbe × 4bbe = 0`, mert egyirányúak a vektorok.
- Ha meg skalárszorzat, és `bbe` az egységvektor, akkor `3bbe·4bbe=12`, mert `bbe·bbe=1`, hisz egységnyi hosszúak és egyirányúak. Ha nem egységvektor, hanem `|bbe|` a hossza, akkor `12·|bbe|^2` a szorzat értéke.
0