Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan oldanátok meg az alábbi egyenletrendszert?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
383
680A+(-5)+470*(A+B) = 0
470B+5+470*(A+B) = 0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`{(680a,+,(-5),+,470*(a+b),=,0),(470b,+,5,+,470*(a+b),=,0):}`
Kivonod az elsőből a másodikat:
`680a-470b-10=0`
`680a-10=470b`

`470b+5+470(a+b)=0`
`470b+5+470a+470b=0`
`(680a-10)+5+470a+(680a-10)=0`
`1830a-15=0`
`a=1/122`

`470b=680a-10`
`470b=680*1/122-10`
`470b=-270/61`
`b=-27/2867`

Én így oldanám meg. Visszahelyettesítettem és jók az értékek.
0