Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Molekulaképletes! Kérlek segítsetek, sűrgös!!

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
520
1) 20% H; szénhidrogén
d-levegő=1,038
M-levegő=28,9
molekulaképlete?

2) 17,24% H; szénhidrogén
d-levegő=2,01
molekulaképlete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
A képlete `C_xH_y`

M = `M_("lev")*rho` = 1.038*28.9 = 30`g/(mol)` = `12*x+y`

`C_2H_6`


2.

M = `M_("lev.")*rho` = `2.01*28.9`= 58 `g/(mol)` = `12x+y`

`C_4H_10`
0