Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valoszinuseg számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
501
Az ײ+bx+1=0 egyenletben b-t véletlenszerűen választjuk a (-5;5) intervallumrol. Mi a valoszinusege hogy az egyenletnek van valós gyöke.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`D=b^2-4`, tehát `D ge 0`, azaz `abs(b) ge 2`. Ez azt jelenti, hogy `[-5; -2]` és `[2; 5]` intervallumok fognak a kedvező eseményekhez tartozni. Az összes esemény mértéke a `[-5; 5]` intervallum hossza, míg a kedvezőké 2x3 egység. Tehát a kérdéses valószínűség: `6/10=3/5`.
Módosítva: 6 éve
0