Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megköszönöm, ha valaki tud segíteni. :D

Főoldal » Középiskola » Fizika
496
Egy 70 kg tömegű, könnyű fizikai munkát végző középkorú nő napi energiaszükséglete 2235 kcal (1 kcal = 4184 joule). Hány watt felvett teljesítménynek fel ez meg?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
W = 2235 kcal = `2235*4184` = 9 347 056 J

t= 24 h = `24*3600` =86 400 s


P = `W/t` = `9347056/86400` = 108 W
1