Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokúra visszavezethető egyenlet, SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
Sziasztok, sürgősen kéne! :/
Itt a kettő feladat. (A,B)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`7^(2x)`-`6*7^x`+5 = 0

`7^x` = a helyettesítéssel.

`a^2-6a+5` = 0

(a-1)(a-5)=0

`a_1` = 1 = `7^x`

`x_1` = 0


`a_2` = 5 = `7^x`

`x_2` = `log_7 5`

Ellenőrzés!

b,


`4^x` - `9*2^x`+8 = 0

`2^x`=a

`a^2`-9a+8=0

(a-1)(a-8)=0

`a_1`= 1 = `2^x`

`x_1` = 0

`a_2` = 8 = `2^x`

`x_2` = 3
Módosítva: 6 éve
1