Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
481
Valaki le tudja nekem vezetni, hogy hogyan kapom meg a kívánt eredményt?

M=X₁·M₁+(1-X₁)·M₂
4,8=2·X₁+(1-X₁)·16
4,8=2X₁+16-16X₁ /-16
-11,2=-14X₁

X₁=0,8
X₂= Ezt már nem tudom, hogy hogyan számoljam ki.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Bár nem szerepel, de nagy valószínűséggel:

`X_2` = 1-`X_1` = 0.2

Ez valami hidrogén-oxigén gázelegy lehet, aminek ismered a moláris tömegét.
Módosítva: 6 éve
0