Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Komplex szamok

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
455
z^4+1000z=0 egyenlet komplex gyokeinek algabrai alakja. Sos lenne légyszi segítsetek.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`z_1 = 0`
`z_2 = -10`
`z_3 = 5 + 5sqrt(3)i`
`z_4 = 5 - 5sqrt(3)i`

Ha a menete is érdekel, akkor ránézésre megmondható volt a két valós gyöke. Azokat ki tudod emelni, és egy másodfokú egyenletet kapsz, amiből már ki tudod számolni a két komplex gyököt is.
1