Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség a halmazokból!

Főoldal » Középiskola » Matematika
713
A={az x²<100x egyenlőtlenség egész gyökei}
A={az x²+x+2=0 egyenlet valós gyökei}
A={∅;2}
A={a legkisebb egész szám}
A={11⁴ különböző alakjai}
A={a 10²<x³<10⁴ egyenlőtlenségrendszer gyökei}
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Vigyázat! Az egyenlőtlenségeknek általában nincsenek gyökei, csak megoldáshalmazai.
1.) feladat esetén vizsgálandó az `x^2-100x` parabola. Ennek az x tengelyen két metszéspontja van
`x_1=0` és `x_2=100`. A megoldáshalmaz ebben az esetben `M={x| x in [0; 100]}` és ennek egy részhalmaza lesz `A={x| x in [0; 100] and x in ZZ}`. (Ez 101 darab egész számot érint.)
2.) feladat esetén az adott egyenlet diszkriminánsa negatív, így `A=O/`. 3.) feladatnak nem látom az értelmét. 4.) feladatnak sem látom az értelmét. Mihez képest a legkisebb? Ugyanis nincs legkisebb egész. `A=O/`. 5.) feladat nem egyértelmű. Ugyanis `11^4`-t végtelen sokféleképpen elő lehet állítani. Így `(11^2)^2, (3+8)*(14-3)^3,...` stb.
6.) feladat esetén nem egyenlőtlenségrendszerről, hanem egyenlőtlenségről beszélünk. Az M megoldáshalmaz a következőképpen fog kinézni:
`M={x| x in ]root(3)(100); root(3)(10000)[}`, tehát ebben az esetben `A=M`.
Módosítva: 6 éve
0