Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika

Főoldal » Középiskola » Fizika
549
Valaki levezetne kerem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Elindulnak egymással szembe. Az egyik vonat (legyen a gyors) megtesz x km-t, a másik (60-x) km-t.

A gyorsvonat utazási ideje: t= s/v = `x/70`

A személyvonaté: t= `(60-x)/50`

Ezek egyenlők

x= 35, a gyorsvonat indulási helyétől 35 km-re találkoznak.

A gyors 30 km-t megtesz `30/70` = `3/7` óra alatt.

A személy a 30 km-t megteszi `30/50` = `3/5` óra alatt

A kettő különbségével később kell indulnia a személynek ahhoz, hogy félúton találkozzanak.

`3/5`-`3/7` = `(21-15)/35` = `6/35` óra

0