Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help

Főoldal » Általános iskola » Fizika
435
1 jármű 14 mp alatt 10 méter tesz meg.
15.5 perc alatt pdig 45km tesz meg.
Mennyi a sebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Amikor 14 mp alatt 10 m-t tesz meg, akkor a sebessége: `v=s/t` = `(10m) /(14s)` = 0.71 `m/s`

Amikor 15.5 perc (930 s) alatt 45 km-t (45000 m-t) tesz meg, akkor a sebessége: `45000/930` = 48,4 `m/s`

Ha összesen ennyi utat tett meg (10 m + 45 km = 45010 m) ennyi idő alatt (15.5 perc + 14 mp), akkor a jármű átlagsebessége: `(45010m)/(944 s)` = 47.7 `m/s`
0