Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 3-as feladatban kérnék segítséget

Főoldal » Középiskola » Fizika
333
3-as feladatban kérnék segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`m_2*g-K=m_2*a`
`K-F_s=m_1*a`
`F_s=μ*F_(ny)=μ*m_1*g`
`m_2*g-m_1*a-μ*m_1*g=m_2*a`
`m_2*g-μ*m_1*g=m_1*a+m_2*a`
`(m_2*g-μ*m_1*g)/((m_1+m_2))=a`

Még épp nem indul el...
`(m_2*g-μ*m_1*g)/((m_1+m_2))>0`
vagyis
`m_2*g-μ*m_1*g>0`
`m_2*g>μ*m_1*g`
`m_2>μ*m_1`
`m_2>0,4\ kg`

Ha `m_2=0,5\ kg`
`a=(m_2*g-μ*m_1*g)/((m_1+m_2))`
`a\ =\ (0,5\ kg*10\ m/s^2\ -\ 0,2*\ 2\ kg*10\ m/s^2)/(2\ kg+0,5\ kg)\ =\ 0,4\ m/s^2`
0