Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A gázok állapotváltozása nyomás alatt - izobár állapotváltozás

Főoldal » Középiskola » Fizika
412
Helló! Valaki tudna nekem segíteni a képen látható feladatban? Köszönöm :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
p=állandó

`V_1/T_1` = `V_2/T_2`

Ha 40%-kal csökken, akkor 60% marad.

`T_2` = `0.6*T_1`

`V_2` = `(V_1*0.6*T_1)/T_1` = `V_1*0,6` = `3.2*0,6` = 1.92 `dm^3`
1