Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Adja meg a megadott függvény Maclaurinsorát!

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
694
f(x)=2x^5sin(2x^3)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`sin x` Maclaurin sora: (vagyis Taylor sora a 0 körül)
`sin x = sum_(n=0)^∞ (-1)^n/((2n+1)!) x^(2n+1)`
akkor pedig
`sin(2x^3) = sum_(n=0)^∞ (-1)^n/((2n+1)!) (2x^3)^(2n+1)`
és
`f(x)=2x^5·sum_(n=0)^∞ (-1)^n/((2n+1)!) (2x^3)^(2n+1)`
Ha gondolod, szorozz be meg fejtsd ki a hatványt is, hogy `x` legyen csak a megfelelő hatványon a szummában.
Módosítva: 6 éve
0