Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki sos !!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
638
Bontsd föl a következő számokat egy 100-zal osztható szám és egy 100-nál
kisebb természetes szám összegére!
a = 564; b = 375; c = 9300; d = 5393; e = 6450; f = 4025;
g = 600; h = 538; i = 8035; j = 3040; k = 7000; l = 5024
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A százzal osztható számok azok, amik kettő vagy több nullára végződnek. Tehát pl. 300, 4200, 5000, stb. Meg kell keresni a legnagyobb ilyen számot, meg ami maradt:
a) 564 = 500 + 64
b) 375 = 300 + 75
c) 9300 = 9300 + 0
d) 5393 = 5300 + 93
stb.
0