Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
457
Szeretnék segítséget kérni a háziban. Kepen látható 142-es feladat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
142.

a,

s=5m

t=2s

v=`s/t` = `5/2` = 2.5 `m/s`

T = 4s (félkörívet 2 s alatt teszi meg, akkor egy teljes kört 4 s alatt).



`omega` = `(2*pi)/T` = `2*3.14/4` = 1.57 `(1/s)`



b,

r= `10/(2*pi)` = 1.59 m

`a_(cp)` = `v^2/r` = `2.5^2/1.59` = 3.93 `m/s^2`

c,

1 kört 4 s alatt fut be,akkor 100 kört `4*100` = 400 s alatt futja be.
0