Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
437
Szeretnék segítséget kérni a képen látható 137-es feladatban.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
137.

1500 fordulat percenként

1 fordulatot (360°-ot) `1/1500*60` = 0,04 s alatt tesz meg

30°-ot `30/360*0,04` = `3.33*10^(-3)` s alatt teszi meg.

A golyó útja 1.5 m

v = `s/t` = `1.5/(3.33*10^(-3)` = 450 `m/s`
0