Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hőtan

Főoldal » Középiskola » Fizika
1111
Azt szeretném kérdezni, mert nem igazán értem, hogy a Fahrenheit, a Celsius és a Kelvin fokot hogy kell átváltani.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A Kelvin és a Celsius ugyanazt a skálát használja. Annyi a különbség, hogy a Kelvin skála 0 foka az abszolút nulla foknál, míg Celsius skála 0 foka a víz fagypontjánál van. Tehát pl.: 0°K = - 273°C; 0°C=273°K. (x)°C= (x)°K + 273.

Fahrenheitből Celsiusba:
1. Vonj ki a Fahrenheit értékből 32-t (F-32).
2. A kapott értéket oszd el 9-cel ( (F-32)/9 ).
3. Az így kapott értéket szorozd meg 5-tel, és megkaptad a Celsius értéket ( C=(F-32)/9*5 )

Celsiusból Fahrenheitbe:
1. A Celsius értéket oszd el 5-tel (C/5).
2. Az így kapott értéket szorozd meg 9-cel (C/5x9).
3. A kapott értékhez adj hozzá 32-t, és megkaptad a Fahrenheit értéket (F=C/5x9+32).
1