Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
341
Szeretnék segítséget kérni a háziban. 148-as feladat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v=`(2*r*pi*n)/t` = `(2*0.15*3.14*3000)/60` = 47.1 `m/s`

`a_(cp)` = `v^2/r` = `47.1^2/0.15` = 14789,4 `m/s^2`

x= `a_(cp)/g` = `14789.4/10` = 1478,94
0