Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
349
Valaki tudna segíteni a képen látható 135-ös feladatban? Nagyon fontos lenne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
135.

v = 12 `m/s`, egyenes vonalú, egyenletes mozgás esetén a gyorsulás 0 `m/s^2`.

t=`s/v` = `300/12` = 25 s

b,

`a_(cp)` = `v^2/r` = `12^2/20` = 7.2 `m/s^2`

300 méter az 300 méter, ha ezt 12 `m/s`-mal teszi meg, akkor is 25 mp kell neki.
0