Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika: 34-es feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
389
34-es feladatban kérnék segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a=`g*sin30` = 5 `m/s^2`

v= `a*t` , t=`v/a` = `8/5` = 1.6 s

1.6 s oda, 1.6 s vissza, az összesen 3.2 s

s= `v_0*t` - `a/2*t^2` = `8*1.6` - `5/2*1.6^2` = 12.8 - 6.4 = 6.4 m

Ez oda és vissza is 6.4 m, összesen `2*6.4` = 12.8 m
0