Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gázok moláris térfogata

Főoldal » Középiskola » Kémia
973
Jó lesz így?

Melyik a nagyobb térfogatú; 1,0kg hélium- vagy 0,5kg hidrogéngáz azonos körülmények között?

M(He)=4g/mol
M(H2)=2g/mol
Vm=24,5dm³
m(He)=1kg=1000g
m(H2)=0,5kg=500g

n(He)=1000/4=250mol
n(H2)=500/2=250mol

V(He)=nxVm=250x24,5=6125dm³
V(H2)=nxVm=250x24,5=6125dm³
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Jó.
0